Skip to the end of navigation

Welcome to the Community!

4K Ultra HD TV

Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Kjw Enthusiast
Enthusiast
Posts: 3
Registered: ‎03-13-2017
Message 11 of 17 (274 Views)

Re: AtscTunerInputService fail error message

Sony support gave methe following instructions:

 

 

Sent from my iPad

On Mar 13, 2017, at 10:50 PM, "Esupport-4k@response.sony.com" <Esupport-4k@response.sony.com> wrote:

Dear Ken,

Thank you for contacting Sony Video and Sound Support.

We hope you are doing well.

We've reviewed your concern and understand that, you're getting an error message on the Android TV as "atsc tuner input service has stopped".

In this case, we recommend you to "Clear the Cache" on System app (Running apps) by following the steps mentioned in the given below.

Menu path: Please use the TV supplied remote control and press Home > Settings > TV > Apps > System apps (and Running apps, assuming it is in a running state).

Please feel free to get back to us for further assistance if you face any difficulty.

If you would like to be the first to know about our latest products and receive exclusive offers, please sign up for our newsletter:

https://subscribe.sel.sony.com

Thank you for choosing Sony and we appreciate your business with us.

Regards,

Shaw (C994)

Sony Video and Sound Email Response Team

<Clear cache.PNG>

 

I cannot not find the clear cache app.  Also, this action merely is a work around to the problem.

where is the clear cache app?

Expert
Posts: 62
Registered: ‎10-09-2014
Message 12 of 17 (253 Views)

Re: AtscTunerInputService fail error message

[ Edited ]

Kjw, I assume you have an XBR-55X850C, using software revision PKG3.709.0120NAB.

 

NOTE:  "clear cache" is not an app, it is a command--a selection.  If you do what they told you, you will see "Clear cache" is a selection.  When you see that, you choose that selection:  Clear cache.  (I hope that helps.)

 

 

You can clear the AtscTunerInputService (app version 2.32.2.d) cache if you navigate here:

 

      Settings > TV > Apps > System apps > AtscTunerInputService

 

Or, you can navigate here:

 

      Settings > TV > Apps > Running apps (when it is running) > AtscTunerInputService

 

Once you select AtscTunerInputService, you can see Force stop, Storage used, Clear data, Clear cache, Clear defaults, Notifications, and Permissions.  Select Clear cache.

 

I tried clearing my cache some time ago.  Since then, I haven't had any further AtscTunerInputService errors.  Good luck.

Rookie
Posts: 1
Registered: ‎03-20-2017
Message 13 of 17 (146 Views)

Re: AtscTunerInputService fail error message

I have this problem as well. I purchased Sony tv Feb 2 2017.
Had tech support tell me to do factory reset. Did not help. I believe software engineers must fix software.
Kjw Enthusiast
Enthusiast
Posts: 3
Registered: ‎03-13-2017
Message 14 of 17 (139 Views)

Re: AtscTunerInputService fail error message

[ Edited ]

I ceared the cache, as directed, and it cleared the problem for awhile. But then I started getting different messages about various services stopping. Today the TV went blank and then re-booted on it's on.  I still have a problem, and it's in Android. It looks me like a memory leak, having worked with computers.

Expert
Posts: 62
Registered: ‎10-09-2014
Message 15 of 17 (118 Views)

Re: AtscTunerInputService fail error message

Kjw, sorry it didn't work out for you. I haven't had the issue again since clearing mine (but I also did a Factory Reset since that time, which I should have mentioned). I never thought about a memory leak...maybe you're on to something. I just hope Sony TV engineers can determine exactly what it is, and develop an easy update-type fix. (There must be MANY XBR owners who have seen this issue, who DIDN'T post to this forum...and that's something the folks at Sony should consider!)
Kjw Enthusiast
Enthusiast
Posts: 3
Registered: ‎03-13-2017
Message 16 of 17 (108 Views)

Re: AtscTunerInputService fail error message

Clear cache worked for awhile. Now I have the message: "Unfortunately, Watch TVHas stopped." I'm still getting different messages after the tv has been on for awhile. I suspect some kind of Android problem, and need Sony to address the problem. This tv seems to be very "buggy", and I am very frustrated and did not expect this kind of quality from Sony.

Expert
Posts: 62
Registered: ‎10-09-2014
Message 17 of 17 (96 Views)

Re: AtscTunerInputService fail error message

That sounds a lot more dire than my situation. I hope the error conditions revealed in this Forum are being forwarded to the Sony TV Engineers. For the sake of their loyal customers, they need to know.

Get Social

Share your ideas Watch YouTube Support Videos follow us on Twitter Visit us on Facebook