Skip to the end of navigation

Welcome to the Community!

F3

Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Specialist
Posts: 24
Registered: ‎12-08-2012
Message 21 of 34 (196,523 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

Peter, can we expect a 1.5? if so any ideas what it could include? Would love 60p 1080p.
Expert
Posts: 2,286
Registered: ‎11-23-2012
Message 22 of 34 (196,425 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

It already does 1080 60p.

 

You won't ever get 60p recording internally because that's not part of the XDCAM codec. But when the camera is set to 30i you get 60p out of the A/B SDI connectors. If you have a 60p capable recorder you can record the 60p to that.

Specialist
Posts: 24
Registered: ‎12-08-2012
Message 23 of 34 (196,418 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

Alister, I believe you can only do it with a dual link recorder, correct? I have a Shuttle 2 and it claims it can record 1080/60p.
Expert
Posts: 2,286
Registered: ‎11-23-2012
Message 24 of 34 (196,416 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

The Shuttle 2 cannot record 1080 60p. You are correct that you need a dual link equiped recorder for 60p with the F3. Single link 1.5G HDSDI cannot pass anything more than 30p.

 

Apprentice
Posts: 8
Registered: ‎07-11-2015
Message 25 of 34 (50,762 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

Hi,

I am trying to upgrade my F3 to Slog but it's not working. I downloaded firewire update 1.4 from sony website and install into my camera but somehow it's not working. Are the firewire update and slog update 2 different things? Could anyone help me please? Thanks in advance.

Apprentice
Posts: 8
Registered: ‎07-11-2015
Message 26 of 34 (50,762 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

Hi,

I am trying to upgrade my F3 to Slog but it's not working. I downloaded firewire update 1.4 from sony website and install into my camera but somehow it's not working. Are the firewire update and slog update 2 different things? Could anyone help me please? Thanks in advance.

Specialist
Posts: 17
Registered: ‎11-20-2012
Message 27 of 34 (50,725 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

You want to go to the most current firmware which is version 1.45. You can download it from this Sony site here.

 

Follow the instructions inside the firmware zip file, to the letter. The file to read is named VerUpOM(E).pdf

 

You will essentially place the firmware file inside the aforementioned zip file onto a freshly formatted SxS card, put the card in the camera and follow the rest of the instructions.

 

A very important part of this update is there are THREE distinct phases to the upgrade, the first one is 5 minutes, the second one is 9 minutes and the third one is 10 minutes. During the second phase there is NO indication from the camera that it is doing the upgrade. You simply have to be patient and don't mess with the camera once the process starts.

 

Follow the instructions carefully or you can ruin the camera.

 

 

Apprentice
Posts: 8
Registered: ‎07-11-2015
Message 28 of 34 (50,579 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

Thanks for your help. I just upgrade the firewire version 1.45. Is there any saprate upgrade for slog also? How can I get it please? Thanks. Jai

Specialist
Posts: 17
Registered: ‎11-20-2012
Message 29 of 34 (50,528 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

Hi Jai,

 

Go into the Picture Profiles, the button is right above the battery area on the back of the camera.

 

Click on "Set" and scroll down to "Gamma". In there are all of the gamma curves from traditional ENG shooting curves from days gone by to the Hypergamma curves, CINE 1 through 4 and your S-Log gamma curve. Once that is set you should have your S-Log gamma. 

 

If you, in fact, have the full RGB SLog installed and it is turned on this will be inaccessible.

 

Here is a link to the Operating Manual in case you don't have a PDF version of it. Picture Profile section starts on page 71.

Apprentice
Posts: 8
Registered: ‎07-11-2015
Message 30 of 34 (50,521 Views)

Re: Firmware version 1.5 status report

Thanks for getting back to me again. How can I access S-Log LUT, S-Log LUT Select, S-Log EI Mode...... in Video Set? I want to use SxS card for recording.  

Get Social

Share your ideas Watch YouTube Support Videos follow us on Twitter Visit us on Facebook