Skip to the end of navigation

Welcome to the Community!

F5 & F55

Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Expert
Posts: 133
Registered: ‎11-20-2012
Message 21 of 34 (4,779 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

Nate,

 

Is this possible for FCPX?

thaddeus @setla - chief content officer/DP/editor
Sony F5 F55 Users Facebook group
Setla Films

Enthusiast
Posts: 3
Registered: ‎06-24-2014
Message 22 of 34 (4,783 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

Thank you, I'll pass that on and try it.
Expert
Posts: 585
Registered: ‎11-19-2012
Message 23 of 34 (4,743 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

[ Edited ]

Setla wrote:

Nate,

 

Is this possible for FCPX?


I'm unsure what you're asking.

 

If you want to apply LUTs in FCPX you use "LUT Utility". It's a filter plugin. Osirus, the smaller film emulation LUT package, can be purchased with it in a bundle.

 

At this point since Impulz is released and has specific S-Log2 and 3 film emulation LUT versions, you should skip Osirus and go for Impulz. Osirus does not have Slog specific versions.

www.nateweaver.net
Expert
Posts: 133
Registered: ‎11-20-2012
Message 24 of 34 (4,739 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

Thanks Nate, I actually figured it out.  Under System Preferences you have to add the LUT to the LUT Utility not FCPX itself.  

thaddeus @setla - chief content officer/DP/editor
Sony F5 F55 Users Facebook group
Setla Films

Apprentice
Posts: 36
Registered: ‎12-07-2013
Message 25 of 34 (4,323 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

Hi Setla,

 

i've never heard that you can use LUTs in FCPX with your footage. If Im wrong correct me, but i only know these terrible modulator monitors that can change color, saturation and Light, and then you got also some presettings (Alien-Labor, etc) wich i never used.

I usualy make my own LUTs with the RAW-Viewer, these cub-files can I directly use with the free-version of DaVinci Resolve. With DaVinci I can output the colorgarded footage in ProRes or whatever and these files I can use in FCPX.

 

 

Expert
Posts: 133
Registered: ‎11-20-2012
Message 26 of 34 (4,308 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

I actually got it to work.  There is a plugin called LUT Utility and I was able to add the LUTs from Sony to it and apply it in post in FCP.  It works brilliantly

thaddeus @setla - chief content officer/DP/editor
Sony F5 F55 Users Facebook group
Setla Films

Apprentice
Posts: 36
Registered: ‎12-07-2013
Message 27 of 34 (4,230 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

sprichst du deutsch?

Apprentice
Posts: 36
Registered: ‎12-07-2013
Message 28 of 34 (4,228 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

i think u dont:-)) ure from the staates, right?

 

Im asking cause im realy interessted in improving my workflow with FCPX.... is this plug-in specialy for FCPX.. or is it seperat from FC?

Someone said its a kind of Filtergenerator for FCPX.

 

Thx for ur help,

wolfgang from Berlin:-))

Expert
Posts: 133
Registered: ‎11-20-2012
Message 29 of 34 (4,214 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

it is a separate plugin you can purchase for FCPX.  It works well

 

http://www.colorgradingcentral.com/lututility

 

 

thaddeus @setla - chief content officer/DP/editor
Sony F5 F55 Users Facebook group
Setla Films

Apprentice
Posts: 36
Registered: ‎12-07-2013
Message 30 of 34 (4,205 Views)

Re: Release version 3DLUT's for S-Gamut3.Cine/S-Log3

yes Im just trying the trial version... its realy interesting, and its integrated in FC, thats what i wanted to know. And i think its also possible to create cub-files with Sony RAW-viewer and load them into this utility.. thats good! 

so i can adjust all the parameters specially for the footage like Kelvin, ISO etc and afterwards use this LUT in FCPX:-)))

Get Social

Share your ideas Watch YouTube Support Videos follow us on Twitter Visit us on Facebook