Language: English / Spanish

welcome to Sony's community site

Get involved! Whether you are here to ask or give help - we are happy you stopped by and look forward to seeing you in the future! Please watch our Welcome Video to get started.

Television - General

Reply
New Contributor
Ned_Zeppelin
Posts: 2
Registered: ‎11-12-2012

HDMI from Cable Box Not Detected

I had this problem right away with my EX500-40" and it drove me crazy for a week until I found this solution.

1. Turn TV off on the unit (use the power switch on your Bravia set, not the remote). (and see below, I'd suggest before turning it off, set the input to the HDMI input where you have the cable box plugged in. NOTE: on my Bravia, I had the cable box hooked to HDMI 1, pressed Input to select HDMI 1, and it did not say "no signal" but rather just showed a black, blank and soundless screen).
2. Unplug Bravia set.
3. Wait 30 sec.
4. Plug Bravia set back in.
5. Push power button on the Bravia set, and keep your finger on it pressed in - hold for 10 seconds.

I had my Bravia "input" set to HDMI, where my cable box was hooked up, and presto, about 8 seconds into holding the switch the HDMI input was recognized and the cable was on. Note also, my cable box was powered on the entire time as well.

Now we'll see if this "sticks."

Found this solution buried elsewhere but alot of people had a "Eureka" moment so I decided to try it. I messed it up a couple of times due to vague instructions there, but the above is exactly the steps to follow.
Please use plain text.
Trusted Contributor
sonymod_wi
Posts: 1,497
Registered: ‎11-12-2012

Re: HDMI from Cable Box Not Detected

Thank you for your post.
If the Television does not recognize the device connected via HDMI cable, power cycle is necessary from either device or sometimes both.
Please use plain text.